17.01.2013 г.

Каварна рок фест събира „Пърпъл”, „Ария” и Доро Пеш

Каварна рок фест ще обедини тази година почитателите на тежката музика. Освен "Дийп пърпъл" на сцената ще излязат още 7 групи с утвърдено име в историята на рока. На 1 юни почитателите на хевиметъла ще видят на сцената руската група "Ария", известна като "Източният Айрън мейдън". Бандата започва своята история с първия си албум, който излиза по време на "перестройката" през 1985 г. Песните на "Ария" отправят много послания, обхващайки теми като насилието, мъката, травмите от войната и други, та дори и текстове за преживявания на душата извън тялото. На 2 юни пък е друго руско изпълнение в лицето на пънк-рок група "Алиса", чието мото е: "Не на войната! Правете рок-н-рол!". Рокаджиите ще зарадват публиката с песни от новия си албум "Саботаж". Началото на групата е поставено през април 1983 г.
Организаторите на Каварна рок фест са осигурили женско присъствие в лицето на германката Доро Пеш, която е една от най-известните певици в хард рока. Немската рок звезда е известна и като вокалистка на бандата "Уорлок".
Сред българските рок групи се откроява групата "Черно фередже". Организаторите обаче все още пазят в тайна кой ще е хедлайнерът на първия ден от фестивала.
Промоционалните билети за двата дни на феста са по 70 лв. до 31 януари, след което двудневният билет ще бъде 90 лв., а еднодневният - 60.

Няма коментари:

Публикуване на коментар