15.01.2013 г.

Цветанов дава старт на строителството на новата пожарна в Казанлък


Министър Цветан Цветанов ще присъства днес на церемонията по откриване строежа на нова сграда на РС „Пожарна безопасност и защита на населението" в Казанлък.
Сградата, където до този момент се помещава РСПБЗН - Казанлък, е от 1936 г. До този момент по нея са били извършвани само няколко козметични ремонта.
Община Казанлък е финансирала изработването на проект за новата сграда на огнеборците, а средствата за построяването са осигурени от Министерството на вътрешните работи и възлизат на 1 843 000 лева. Проектът предвижда ремонтът да протече на два етапа като новопостроената сграда ще отговаря на всички европейски стандарти и ще бъде една от най-модерните на Балканския полуостров.
Церемонията е утре от 10 часа. След официалния старт на изграждането на новата сграда на РС ПБЗН, вицепремиерът и министър на вътрешните работи ще посети Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски". С Решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет са отпуснати средства за преодоляване на вредните последици от въздействието на вода - проливни дъждове, които са увредили покрива на сградата на детския комплекс. Със средствата е извършен „Ремонт на Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски"-Казанлък. Също с Решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет са отпуснати средства за "Корекция на западно дере в с. Бузовград".Общата стойност на отпуснатите средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС за двата обекта в община Казанлък са 317 322 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар