17.01.2013 г.

Българска следа в номинациите на тазгодишните „Оскари”


Българска следа по червения килим на „Оскарите - това е добрата новина, след от академията обявиха фаворитите за супернаградите. В селекцията попадна "Животът на Пи" на световноизвестния Анк Лий, чиито визуални ефекти са дело на перфектния художник Любомир Христов.
Страхотният филм има номинации за едни от най-важните статуетки: режисура, визуални ефекти и адаптиран сценарий. "В Холивуд не е по-трудно откъдето и да било в Америка. Навсякъде по света са необходими упорство, постоянство, находчивост и бърза реакция. Успехът е осъществените мечти", гласи формулата на успеха на българина.
Лентата "Животът на Пи" е по едноименния бестселър на Ян Мартел, разказващ за фантастичното пътешествие на младия Писин (Пи), който след корабокрушение в продължение на 227 дни се носи сред водите на Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на грациозен, но кръвожаден тигър на име Ричард Паркър. Книгата дълго се смяташе за невъзможна за адаптиране в киното, но Любо и неговият екип направиха чудеса, за да изстрелят лентата към най-жадуваните статуетки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар