10.01.2013 г.

Канят европейски лотарии да работят в България


"24 часа" твърди, че България е изпратила покани до две от най-популярните мултинационални лотарии - "Евромилиони" и "Евроджакпот", да дойдат и у нас. "Направихме официално запитване и получихме отговор, че ако отговорим на изискванията за терминалите, през които стават залаганията, както и на изискванията за сигурност, това може да стане", казал неназован източник от Комисията по хазарта.
EuroMillions е лотария, създадена през 2004 г. от Великобритания, Франция и Испания. Заради големия интерес в нея се включват Ирландия, Австрия, Белгия, Люксембург, Швейцария и Португалия. Тегленията на "Евромилиони" са всеки вторник и петък в 22,45 часа българско време в Париж. Играта гарантира минимален джакпот от 15 млн. евро на теглене. През юли 2011 г. джакпотът в нея удари рекорд от 185 млн. евро. Залаганията стават по интернет с избиране на 5 от 50 възможни числа и на 2 от 11 щастливи звездички.
През март 2012 г. в Германия е създаден конкурентът "Евроджакпот". Играта стартира в 9 държави едновременно - Германия, Италия, Дания, Холандия, Финландия, Швеция, Исландия, Словения и Естония. Играе се с попълване на 5 числа от 50 и 2 допълнителни числа от 8 пак през интернет. Нейният джакпот расте с по 1 милион на всеки тираж, ако не бъде спечелен. Има обаче таван на джакпота - 90 млн. евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар