3.04.2015 г.

Две дами спечелиха безплатен билет до Париж

Тегленето на жребия
Иванка Демирева и Магдалена Стефанова са двете казанлъчанки, чийто имена бяха изтеглени тази вечер в анкетата на Община Казанлък. Късметлийките ще се включат в официалната делегация от Казанлък за представянето на града в Париж. В присъствието на нотариус Десислава Кръстева, две талантливи казанлъшки деца – пианистката Хелена Калайджиева и българската надежда в шахмата Цветан Стоянов, изтеглиха имената на двама титуляри и на пет резерви.
 Изтеглените титуляри бяха Иванка Стоянова Демирева и Светлана Кирилова Стефанова, а резервите по реда на тяхното изтегляне бяха Бетина Руменова Миткова, Магдалена Пламенова Стефанова, Диньо Петров Господинов, Иван Ненков Ангелски и Десислава Владимирова Петкова.
При прозвъняване на печелившите по телефона, Иванка Демирева потвърди, че е жител на община Казанлък и ще пътува. Въпреки  радостта си обаче, вторият титуляр Светлана Стефанова каза, че няма възможност да пътува. На нейно място бяха потърсени  резервите по реда на тяхното изтегляне.  На първата резерва Бетина Миткова  бе прозвънено три пъти, но и трите пъти телефонът й бе изключен, след което бе потърсена втората резерва. Така късметлийка се оказа Магдалена Стефанова, която също потвърди, че е жител на община Казанлък и прие с огромна радост новината.
 Община Казанлък предостави  уникалния шанс на гражданите на Казанлък и населените места да се включат в представянето на Казанлък в Париж по време на откриването на българската изложба в „Лувъра“, като организира анкета с два въпроса. От 16 до 31 март, включително, желаещите да се включат трябваше да отговорят  на въпросите и да пуснат попълнената бланка в една от двете поставени за целта кутии. Дадена бе възможност бланките да се изтеглят и от интернет страницата на Общината, като попълнената анкета се изпрати и на e-mail адреса на Общината. Близо 300 жители на община Казанлък се включиха в анкетата.
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави късметлиите и каза, че те са посланиците на нашия град в Париж в дните на едно от най-големите културни събития във Франция от 1900 година досега – откриването на изложбата „Епопея на тракийски царе. Археологически открития в България“ в „Лувъра“. Тя подчерта, че Казанлък и занапред ще се презентира в други европейски столици и отново ще бъде даден шанс на граждани на Казанлък да се включат по същия начин в представянето на града на розите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар