1.04.2015 г.

Първият мач от ЕП по футбол за юноши ще се играе на стадион Берое

Община Стара Загора е в трескава подготовка за официалното откриване на дванайстото издание на УЕФА Европейско първенство по футбол за юноши до 17 г. Шампионатът ще стартира на стадион „Берое" в 19 часа, на 6 май. За първи път България е домакин на турнира, който ще продължи до 22 май. Отборите ще играят още в Сливен и Созопол, а финалният мач ще се изиграе в Бургас. В рамките на 16 дни ще се проведат 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости.
Статистиката сочи, че това ще бъде първото участие на юношеския национален отбор на България от 1991 година насам, а първенството е първото по рода си, което УЕФА предоставя на България като организатор.
 Квалификациите за турнира протичат в два етапа - квалификационен кръг и елитен кръг. Ще се състезават общо 52 национални отбора , петнадесет от тях ще участват на първенството.
В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души- футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое“.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще присъства на тегленето на жребия на 2 април, който ще разпредели 16-те национални отбора финалисти в 4 групи по 4 отбора.
Същевременно стана ясно, че билетите за мачовете на Берое в плейофите ще бъдат на по-висока цена – по 5 и 8 лева, а за ВИП-сектора – 30 лева. Посещенията за децата до 12 години остават безплатни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар