30.04.2015 г.

Нов страховит герой печели симпатиите в анимацията „Камбанка и легенда за приказния звяр”

След появата на Шрек и избора му да си е страшен звяр, вместо привлекателен принц, доста истории за деца вмъкват по някой грозник, който да плаши в началото, а в един момент да разкрие симпатичната си същност.
И в „Камбанка и легенда за приказния звяр” ще се срещнем точно с такъв случай. Вивета е малко различна от останалите феички. Не се интересува от красивия си външен вид, нито е вдъхновена от скаутската дейност, но пък обожава опасните животни.
След като стъписва цялата долина и нейните обитатели, приютявайки бебе ястреб, пърхащата героиня се запознава с нещо доста по-страховито, грамадно, със зелени очи и без име. Оказва се, че съществото има странни навици – да събира определени камъни и да строи кули с тях. Постепенно ще стане ясно, че според легендата то е съпътствано от грандиозни природни катаклизми.
По света малките зрители са гледали филма още от 19 декември миналата година. У нас на голям екран излиза на 1 май. Филмът, дело на Дисни, съдържа всичко, което може да привлече детското внимание. Приказен свят, пухкави животни и любопитният факт е, че няма отрицателни персонажи.
Интригата се върти около това дали можем да се доверим на някой, изглеждащ не като нас, да се научим на толеранс към различния и същевременно да бъдем малко по-скептични към легендите, които може и да съдържат капчица истина, но не цялата истина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар