15.04.2015 г.

„Орденът на асасините: Единство” е новото продължение на поредицата

На 16 април излиза дългоочакваната седма част от поредицата на Оливър Боудън – „Орденът на асасините. Единство“, благодарение на „Ера”. Книгите са базирани на популярната компютърна игра Assassin's Creed III и имат много почитатели от всички възрасти.
1789: Величественият Париж е в зората на Френската революция. Павираните улици почервеняват от кръвта на хората, изправили се пред деспотичната аристокрация. Но справедливата кауза на революцията изисква висока цена.
В тези времена, когато разделението между бедни и богати достига връхна точка и единството на народа се пропуква, млад мъж и жена се борят да отмъстят за всичко, което са загубили.
Скоро Арно и Елиз са въвлечени във вековната битка между асасини и тамплиери – свят, пълен с толкова смъртоносни опасности, че никой от тях не може да си ги представи.
От серията „Орденът на асасините” досега са издадени: „Ренесанс”, „Братството”, „Тайният кръстоносен поход”, „Прозрение”, „Възмездие” и „Черният флаг“.
Седмият роман на Оливър Боудън по култовата игра Assassins Creed отново ни отвежда на епично пътешествие из мистериозния свят на най-смелите бойци – безпощадните асасини. Авторът успява забележително добре да пресъздаде динамиката и интензивността на действието. Той представя една убедителна картина на нравите, начина на живот и несигурността на епохата. Боудън умело доразвива историята отвъд компютърната игра и я използва като начална точка на едно наистина вълнуващо приключение...
Assassins Creed е една от най-известните компютърни серии в света, спечелила многобройни награди. Първата й част Assassins Creed I се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. В края на 2009 г. се появява и Assassins Creed II, която спечелва както одобрението на критиците, така и любовта на феновете. През 2010 г. на пазара излиза и Assassin’s Creed: Brotherhood – един от най-дългоочакваните проекти, носител на наградата „Най-добра екшън игра“. Assassin’s Creed: Revelations, четвъртата част от серията, излиза през 2011 г.,Assassin's Creed III – през 2012, Assassins Creed IV – през 2013, Assassin’s Creed: Unity – през 2014.
За автора:
 Оливър Боудън е псевдоним на известения писател и уважаван историк Антон Джил. Той пише професионално от 1984 г., през последните 27 години са публикувани 35 негови книги. Роден е в Илфорд, Есекс, баща му е германец, майка му англичанка. Израснал е в Лондон, а в момента живее в Париж. В свое интервю Боудън споделя, че е запален геймър и е получил голямо вдъхновение от играта Assassins Creed.

Няма коментари:

Публикуване на коментар