3.04.2015 г.

България среща Хърватия при откриването на ЕП за младежи до 17 години

Мачът е на стадион "Берое" на Гергьовден


Националните отбори на България и Хърватска ще открият с мач по между си в Стара Загора Европейското първенство по футбол за младежи до 17 години, на което страната ни е домакин през май. Жребият за груповата фаза изпрати в групата на „лъвчетата“ – „А“, още тимовете на Австрия и Испания. Късмета на българския тим изтегли треньорът-легенда Димитър Пенев. Испания е осемкратен носител на най-престижната титла във възрастовата група до 17 години. Австрия и Хърватска също имат по няколко трофея. Група „D“ събира най-силните футболни тимове и затова вече е наречена „групата на смъртта”.
Разпределението на останалите 12 отбора е следното:
Група „B“ 1. Чехия 2. Словения 3. Белгия 4. Германия
Група „C“ 1. Гърция 2. Русия 3. Шотландия 4. Франция
Група „D“ 1. Ейре 2. Холандия 3. Италия 4. Англия
Победителят и вторият във всяка от четирите групи се класират за 1/4-финалите. Първите шест отбора в крайното класиране ще получат директни визи за световното първенство в Чили от 17 октомври до 8 н На стадион Берое на 6-ти май министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открият официално Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. В първия мач, който ще се играе от 19 часа на стадиона под Аязмото, националният отбор на България ще срещне юношите от Хърватия. Това определи жребия, който бе снощи в Поморие, на което те присъстваха. Очаква се на откриването и на финала да бъде и президентът на УЕФА Мишел Платини.
„Стара Загора ще направи всичко възможно да се представим достойно като домакини, за да покажем на цяла Европа възможностите, които притежаваме. Освен отлична спортна база имаме история, култура и природни дадености“, заяви кметът Тодоров. Той увери, че в града тече трескава подготовка за тържествата по откриването. Основната работа обаче, беше свършена през изминалите три години, акцентира Тодоров. Той посочи построяването на нови спортни съоръжения и спортни зали. Те бяха представени и във филма, излъчен по време на церемонията в Поморие днес, като възможности за организация на бъдещи спортни прояви.
До 22 май, в рамките на 16 дни, ще се проведат 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости. Отборите ще играят още в Сливен и Созопол, а финалният мач, който ще определи носителя на трофея, ще се изиграе в Бургас. За първи път България организира първенство от подобен ранг, а това ще бъде първото участие на юношеския ни национален отбор от 1991 година насам.
В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души- футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар