3.04.2015 г.

Безплатни прегледи за болни от Паркинсон в три града

Безплатни прегледи за Болестта на Паркинсон ще има в София, Пловдив и Варна през този месец, съобщиха от Националната организация на хора, болни от късен Паркинсон. Прегледите се организират съвместно със Сдружението за достоен живот на паркинсониците в България и са в рамките на информационна инициатива „Живот с Паркинсон”.
Прегледите ще бъдат в столичната болница „Св. Наум”, всеки вторник и четвъртък, от 11 до 13 ч. Необходимо е предварително записване на тел. 02/970 22 02.
Във Варна прегледите ще се извършват в болница „Св. Марина”, всеки вторник и четвъртък, от 13 до 14.30 ч. Не е необходимо предварително записване.
Прегледите в Пловдив ще се извършват в болница „Св. Георги”, в Клиника по нервни болести, в понеделник и сряда от 13 до 14 часа Желаещите трябва да се запишат предварително на тел. 032/51 90 23.
Целта на кампанията е да помогне на засегнатите от болестта на Паркинсон и техните да повишат информираността си, за да могат по-добре да контролират заболяването и да живеят по-пълноценно.
Предстои да бъде създадена интернет страница - www.parkinson.bg, на който ще бъде публикувана здравна информация, съвети и лични истории на пациенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар