28.04.2015 г.

,,Екофест Копринка 2015“ край язовира през май

МЦР-Взаимопомощ стартира проект „Еко фестивал Копринка 2015” с подкрепата на Община Казанлък , който започна на 23 април и ще продължи до 20 юни. По него ще работят 12 доброволци по Европейска доброволческа служба от Италия, Испания, Румъния, Полша и Словакия. Три момчета и девет момичета са приели предизвикателството и са пристигнали в града ни по проекта, който включва организиране на Европейска младежка седмица в началото на май, 5-то издание на еко фестивала от 11 до 14 юни с изграждането на младежки палатков лагер, концерти по запазената марка в Патентното ведомство на Р. България от „Взаимопомощ” –„Малка сцена”, почистването на язовира, с  активното участие на Младежки общински съвет и младежи от средните училищата в града ни за участие в него, създаване на късометражни екологични филми, организиране на дни на държавите в семинарната зала на Младежки дом, съгласно следния график:
4 май - Вечер на Словакия;
9 май - Ден на Полша, със съдействието на Полския културен институт;
22 май - Вечер на Румъния и Италия;
9 юни - Ден на Испания, със съдействието на испанското посолство.
Концертите по време на фестивала са изцяло подкрепени финансово от Община Казанлък като в тях ще вземат участие млади таланти от региона, Рок училището в София, основни гостуващи групи ще са „Поморианс” на 12.06 и „Обратен ефект” на 13.06.2015 г.
Участие в деня на Испания ще вземат Юнайтед Авангард Артист със създаване на специална арт инсталация. В програмата ще участва културното аташе на Испания, който ще открие обновената „Стена на доброволчеството”, след което с любезното съдействие на кметът на Община Казанлък се организира среща с културните инситуции.
,,Екофест Копринка 2015 г.“ е част от инициативите от Младежки календар за 2015 г. на Община Казанлък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар