27.09.2013 г.

Петър Хубчев избран за почетен гражданин

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев е новият носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора". Гласуването бе на последната сесия на старозагорските старейшини.
Предложението за удостояването на Петър Хубчев със званието бе направено от кмета Живко Тодоров още на предишната общинска сесия в края на юли. Тогава обаче не бе събран необходимия брой от 34 гласа. Ден по-късно групата общински съветници от ГЕРБ обявиха, че са разочаровани от развоя на събитията.
„Някой не иска в Стара Загора да има носители на званието „почетен гражданин. Не мога да кажа кой, защото гласуването е тайно, имам своите лични съмнения, но няма да ги изкажа. Последният такъв е от 2010 г. Преди това отново имахме период от три години, в който нямахме излъчен носител на това признание", коментира тогава Дарина Гайдарова.
„Футболът е феномен, при това надпартиен. Той събира всички ни на едно място, а Берое е една реклама на Стара Загора", обясни и Христо Недялков.
Още тогава общинските съветници от ГЕРБ бяха категорични, че предложението ще влезе на септемврийската сесия на Общинския съвет. „Тази сесия е точно преди празника на града на 5 октомври. Ще бъде хубаво, ако можем именно тогава да връчим признанието на треньора на Берое", обясниха мотивите си те.
Признанието за Петър Хубчев обаче идва по-малко от 24 часа след изненадващата загуба на тима му от последния в класирането на А група Пирин (Гоце Делчев). Берое отстъпи с 0:1 и се смъкна с една позиция в класирането на А група. Старозагорци вече са на девето място с 12 точки. Неизвестно защо първият треньор спечелил Купата на България – Илиан Илиев не бе предложен за почетен гражданин. Двете купи, плюс Суперкупата донесоха много радост на заралии, както и далечната шампионска титла през 1986-а. Иначе за какви други заслуги към града да се дава почетната титла? И тук отново стана ясно, че критериите за избор, както и самите избиращи са доста объркващи. Важното е, че сега има почетно звание, че после, кой знае кога?
Другите две предложения за званието „Почетен гражданин" - на общинския съветник от "Нова сила" Тихомир Томов за д-р Борислав Пътников и на ресорната комисия за Пенка Касабова не бяха гласувани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар