16.09.2013 г.

Два нови романа на Агата Кристи пуска на книжния пазар „Ера”

Нови два романа от поредицата на Агата Кристи. „Джоб, пълен с ръж“ – № 47 и „Смъртта на господин Морли“ – № 48 ще са на пазара само ден след рождения ден на Кралицата на криминалния жанр - на 16 септември.
В „Джоб, пълен с ръж“ – № 47 госпожица Марпъл ще се разрови около Рекс Фортескю – отровен по необичаен начин в лускозния си офис. В джобовете на деловия му костюм има зърна ръж.
Следват още две убийства. И отново същата странна улика. Но разследването на инспектор Нийл е в задънена улица. Когато госпожица Марпъл свързва странната находка със старо стихче, тя открива неочаквана връзка между жертвите. И впряга изключителната си наблюдателност, за да разкрие кой е убиецът.
Вторият криминален роман на Кристи - „Смъртта на господин Морли“ - № 48 ще ни срещне с другият известен персонаж на писателката – инспектор Поаро.
Той крие неудобна истина, а именно – страхува се от зъболекари. Когато се налага да посети доктор Морли, Поаро не е във възторг.
Но в същия ден откриват зъболекаря прострелян в кабинета си. Някой несполучливо е опитал да представи случая като самоубийство. Поаро разпитва останалите пациенти, но техните показания пораждат повече въпроси, отколкото отговори. Инспекторът е изправен пред изключително заплетен случай, в който мотивът е неизвестен, а заподозрените са много.
И в днешно време Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра.
Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар