2.09.2013 г.

Трети български филм попада в селекцията на студентски холивудски фестивал

Трети филм на Цветан Найденов е избран за Международния фестивал за студентски филми в Холивуд (International Student Film Festival Hollywood). Младият актьор и режисьор е студент в НАТФИЗ в класа по театър на движението и пантомима на доц. Александър Илиев.
Миналата година Цветан участва с две заглавия - "Свят" и "Избор", който спечели наградата за най-добър чуждоезичен филм в категорията експериментално кино.
Сега ще се представи с "Вяра" - "филм за Вярата, която ни крепи и ни помага да продължаваме напред", избран за официалната селекция на 11-ия Международен кинофестивал за студентски филми в Холивуд (26-27 октомври).
"Филмът е кратка история за силата на вярата и "ангелите", от които сме заобиколени всички и ни помагат в трудните времена, а също така споделят с нас хубавите моменти. Може да се каже, че е експериментално кино, но си има история (измислена) и в него са събрани екшън, приключенски и много драматични компоненти", каза в интервю за БТА Цветан Найденов. "Снимачният процес продължи четири дена - в района на град Тетевен и околностите, в Тетевенския Балкан, а постпродукцията - още два дена.
Вдъхновението може би дойде от това, че много пъти виждах и за съжаление продължавам да виждам млади творци и хора на моята възраст, които обаче нямат достатъчно вяра за нещата, които правят, и не са сигурни в себе си.
Винаги съм се опитвал да помагам на хората, особено когато се намират в такова положение и, разбира се, понякога съм успявал, а друг път - не, но никога не съм губил вяра в това, което правя. Винаги гледам с усмивка на случващите се неща и смятам, че позитивизмът е основна движеща сила. Има много достойни хора, от които да взимаме пример, и много от тях са българи", убеден е младият режисьор.
Според него всеки човек е това, в което вярва. Затова Цветан продължава да изпраща филмите си по такива големи фестивали из целия свят - защото е сигурен, че когато нещо е направено със сърце и от сърце, успехът е неизбежен."Още повече се радвам, когато на такъв голям форум като Холивудския студентски фестивал се види и името на нашата родина - достойна, сред имената на другите в света на киното. Радвам се за България и всички творци!" - каза кинематографистът.
Освен режисьор той е сценарист на "Вяра". Негово дело са също визуалните ефекти, звукът и монтажът. Цветан Найденов е и в актьорския екип заедно с Бориса Сарафова - правнучка на Кръстьо Сарафов, студентка по актьорско майсторство в НАТФИЗ, Анна-Мария Николаева, Ради Мастъра, Стефан Петрунов-Бобевски, Еленко Георгиев, Цветан Цветанов.Участват още Симеон Симеонов и Ради Ангелов, които са и оператори на филма. Музиката е на Димитър Лефтеров. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар