20.09.2013 г.

От 29 септември започва излъчването на сериала "Четвъртата власт"

 Найо Тицин се уредил с близо 200 бона за серия

2 181 440 лв. е прибрал от държавната БНТ един от най-активните протестиращи и известен със своите политически протекции, които продължава да ползва Найо Тицин.
Неговата продуцентска компания „Спотлайт" ООД прави новия сериал „Четвърта власт", показа проверка на BPost. Bg.  За един епизод на шумно рекламираната сапунка, българските данъкоплатци плащат по 181 786 лв.
„Четвърта власт" е медийна драма, която има претенциите да представя обективно ежедневието и корупцията в българските вестници, излъчването стартира на 29 септември.  Във водещи роли се изявяват Христо Шопов, Христо Петков и Атанас Атанасов.  Дамската част е представена от Снежина Петрова, Светлана Янчева и Ана Пападопулу.
Очевидно Найо Тицин има слабост към държавните и местни институции, които с охота финансират творческите му напъни.
Така например през 2011 г. „Спотлайт"  ООД получава от Столична община 16 500 лв. за проекта „Златно сърце на София". Парите са отпуснати с решение на Общинския съвет.
Същата година фирмата на бившия пиар на Иван Костов получава и пари от прословутата фондация „Отворено общество" (повече известна у нас като „Затворено общество"). Отпуснатите средства за 2 556 евро и са за документалния филм „Пражка пролет '68".
Чрез другата си фирма „Консултантска компания Бон Тон" ЕООД Найо Тицин продължава да пиарства на ДСБ.  
Бизнесменът, който обича да прави евтини циркови номера на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, обаче упорито продължава да се представя като журналист, какъвто отдавна не е.  
Ангажираността му с ДСБ  и хората на Иван Костов, които в момента  са в Реформаторския блок, се потвърждава от одитен доклад на Сметната палата за предизборната кампания на партиите за изборите за Европейски парламент през 2011 г.  Едноличната фирма на Найо получава 12 000 лв. от „Синята коалиция" за консултантски услуги.
„Бон Тон" печели пари и през 2009 г.  от Столична община, когато на жълтите павета се появява арт инсталация „ Стената". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар