13.09.2013 г.

Стара Загора е част от кампанията „Спри и се прегледай”

Стара Загора е част от кампанията „Спри и се прегледай” на Министерството на здравеопазването. Във връзка с изпълнение на проекта, кметът на Стара Загора Живко Тодоров разреши на 22 септември. от 16.00 часа до 18.00 часа на пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики” – пред сградата на общинската администрация да бъде разположен автобус, оборудван с мултимедия за прожектиране на информационни клипове и филми.  Ще бъдат раздавани и информационни материали.
Проектът цели въвеждане на модел за ранна диагностика на онкологични заболявания и по-специално рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво.Ранното откриване позволява по-лесно справяне с проблема и подобряване качеството на живот.
До края на годината по проект „СПРИ и се прегледай" ще бъдат изпратени 400 000 покани за безплатни скринингови прегледи до здрави хора, които не проявяват симптоми на заболяването, но попадат в рисковите възрастови групи (25-60 г. за рак на маточната шийка, 50-69 г. за рак на гърдата и над 50 г. за рак на дебелото и правото черво).

Няма коментари:

Публикуване на коментар