19.09.2013 г.

Цигански царибашия с ВИП-изцепка, прокурорите си траят

"Винаги са се купували ромски гласове. Минавали са политици, търсили са ни и ние сме помагали”, призна в предаването на Нова „Здравей, България” Ангел Рашков, син на Кирил Рашков (известен като циганския цар Киро), за купуването на ромски гласове.
Той се включи в ефира на Нова телевизия от изповедалнята в къщата на VIP Brother, където е участник и където заяви, че представители на Атака са купували ромски гласове чрез семейство Рашкови.
"Политиците се въртяха у нас да им даваме гласове. Ние сме магазинът, складът, който почти всеки политик си прави сметка, че трябва да пазарува оттам. Мислех ,че от "Атака" няма да поискат да търгуват, но от структурата в град Пещера лично ме потърсиха да купят гласове", каза Ангел Рашков пред съквартирантите Заради изказването си в къщата той бе интервюиран от Виктор Николаев и Ани Цолова. Пред тях обаче той отказа да даде подробности и примери за търговия с гласове.
Не е редно да давам примери, но когато дойде времето, ще го кажа, заяви Рашков.
Всички партии купуват гласове, каза още той.
По думите му почти за всички избори при тях са идвали политици и са ги търсили за помощ, само за референдума за АЕЦ „Белене” не са идвали. Попитан по колко гласа е осигурявал той каза, че е осигурявал доста гласове.
"От 3-4 години водя кампания срещу това, защото обещаваха подобрения в живота, а това не се случи. И на нас ни обещаваха много неща, но не си удържаха на думата”, добави още Ангел Рашков.
Попитан покривали ли са ги политически партии за неплащане на данъци той отговори, че не сa ги покривали, но не са ги търсили и са си живели много добре.
"Всички знаят, че са идвали много политици в дома ни, идвали са на рождения ден на баща ми”, каза Ангел и добави, че политици са целували ръката на майка му и са искали допълнителна порция храна.
"Не е честно ние да сме помагали, а сега, когато се случи това с нас, те да ни забравят", възмути се синът на Кирил Рашков.
С наша помощ са се обръщали избори, каза той. Ангел Рашков твърди, че на кметските избори през 1999 г. в Плевен, на които Найден Зеленогорски е спечелил на втори тур срещу Румен Петков, това е станало с помощта на гласове, осигурени от баща му.
След всичките тези, уж наивни”, признания за извършвани престъпления (корупция, търговия с влияние и т.н.) циганският „принц”, известен и с ролята си в печално известните убийства в Катуница е част от поредното издание на ВИП-Брадъра!!! Така и не се намери един прокурор, който да му изпрати призовка – „Да се яви незабавно!” Мълчи ръководството на пишман-националистите от "най-българската" партия Атака, ни дума и от г-н Зеленогорски. А инцидентът в пловдивското село стана на 22 септември. Знаменателна дата, на която отбелязваме Деня на независимостта?! О, бедна Българийо, имаш ли повод за празник, може и да сме имали някога независими институции и държава, сега обаче отговорът е категоричен – нямаме такива!

Няма коментари:

Публикуване на коментар