24.09.2013 г.

Журналистът Огнян Стефанов представи книгата си за мафията

Снощи бе премиерата на "Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието" от Огнян Стефанов. Главен герой в романа е мафията или онзи зъл магьосник от руските народни приказки, който никой не можел да убие.
През 60-те години в западния свят нашумява една страховита дума. Днес тя е обикновена чуждица в почти всички основни езици: мафия.  Тя обозначава една от най-ужасяващите сили – структурите на организирана престъпност.
Книгата Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието от Огнян Стефанов е опит да се проследи историята на мафията, чиято същност познава много добре, още от нейното зараждане.
Огнян Стефанов разкрива шокиращи факти за криминалния свят, разказва за живота на престъпните босове, както и за едни от най-влиятелните личности на бизнеса и политическия елит в страната ни. Тук си припомняме значими събития от последните години в обществения и политическия живот на България, ставаме свидетели на всичко онова, което се е случвало и продължава да се случва „зад кулисите“.
Авторът разказва за демократичния преход, започнал след 10 ноември 1989 г. и продължил повече от две десетилетия. Поръчковите убийства на влиятелни личности, корупцията по всичките етажи на властта, грабежите, извършени под формата на „приватизация“. От много години той следи отблизо всички дела и скандали, свързани с организираната престъпност в България. Огнян Стефанов дава своята гледна точка за пролетарската диктатура и демократичния преход, за да стигне до диктатурата на „белите якички“, олигарсите, и тяхната нетрадиционна престъпност.
Заглавието е на книжния пазар от средата на септември, представено от издателство „Ентусиаст”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар