27.09.2013 г.

Игри примамват посетителите в музейната нощ на изкуствата

Днес е „НОЩ НА ИЗКУСТВАТА" - СТАРА ЗАГОРА 2013! Тя ще се проведе от 19:00 до 01:00 ч. В старозагорския музей са приготвили много изненади, игри и забавления. Първата игра е „Открий твореца в себе си”. Тя е инициатива на РИМ – Стара Загора, свързана с „Нощ на изкуствата 2013“, която има за цел да насърчи всеки посетител да използва въображението и творческия си талант. Регламентът за участие се състои от няколко лесни стъпки:

1. ЗАКУПЕТЕ БИЛЕТ за „Нощ на изкуствата 2013“! Цената на билетите е 1 лв. за възрастни и 0,50 лв. за ученици и студенти. Билети може да закупите от музейните обекти, които ще бъдат отворени вечерта на 27.09.2013 г. С един билет имате право да посетите всички обекти.

2. ОБИКОЛЕТЕ ВСИЧКИ ОБЕКТИ! В „Нощ на изкуствата 2013“ ще бъдат отворени вратите на РИМ – Стара Загора, музей „Неолитни жилища“, архитектурен комплекс „Музей на религиите“ и „Хилендарски метох“. При посещението на всеки обект на входа ще получите по едно мънисто с различен цвят и форма. Целта ви е да съберете всички четири мъниста.

3. ЗАПАЗЕТЕ МЪНИСТАТА!

4. ТВОРЕТЕ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ! Направете вашето оригинално бижу, украсете подаръчна кутия или направете пано, използвайки мънистата. Имате право да добавяте всякакви други материали, единственото условие е и четирите мъниста да присъстват във вашето творение.

5. СЪСТЕЗАВАЙТЕ СЕ!

Очакваме да представите вашите уникални творения в РИМ – Стара Загора до 03.10. 2013 г., където ще бъде проведен конкурс. Музейно жури ще определи най –
атрактивните и оригинални изделия, които ще участват в изложба в РИМ – Стара Загора, която ще бъде открита на 05. 10. 2013 г. по случай празника на града.

6. СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ! Награди ще получат трите най – оригинални творби.

Втората игра е „Намери своята муза“. В „Нощ на изкуствата 2013“ прекрасните музи, вдъхновителки на творците, ще се съберат в дома на посестримата си Клио. Всяка една ще сподели своя дар с хората. Вечерта в музейните обекти ще бъде
изпълнена с песни, танци, театър и забавни игри.

Ето и регламента за участие в играта „Намери своята муза“:

1. ЗАКУПЕТЕ БИЛЕТ за „Нощ на изкуствата 2013“! Цената на билетите е 1 лв. за възрастни и 0,50 лв. за ученици и студенти. Билети може да закупите от музейните обекти, които ще бъдат отворени вечерта на 27.09.2013 г.(РИМ – Стара Загора, музей „Неолитни жилища“, архитектурен комплекс „Музей на религиите“ и „Хилендарски метох“). С един билет имате право да посетите всички обекти.


2. ПОГЛЕДНЕТЕ ГЪРБА НА СВОЯ БИЛЕТ! Там ще бъде изписано името на музата, която трябва да намерите. Музите могат да се подвизават във всеки един от музейните обекти, така че ще е необходимо добре да се потрудите в търсенето.

3. ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ! Във всеки музеен обект ще има табло с информация за всички музи, които са решили да ни удостоят с присъствието си тази вечер. Запомнете много добре на кое изкуство е патрон музата, чието име е изписано на вашия билет.

4. НАМЕРЕТЕ СВОЯТА МУЗА! Когато откриете своята муза, вие трябва да й представите билета си с името й. След това тя ще ви зададе въпроса „На кое изкуство съм покровителка?“.

5. УЧАСТВАЙТЕ В ТОМБОЛА! Щом чуе от вас верния отговор вие ще си спечелите правото да изтеглите уникален номер, с който ще участвате в томбола с награди.

6. ЗАПАЗЕТЕ ЛИСТЧЕТО С НОМЕРА И БИЛЕТА СИ!


7. СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ! На 01.10.2013 г. печелившите номера ще бъдат оповестени на сайта и facebook страницата на музея и изложени пред входа на РИМ – Стара Загора. Наградата си може да вземете от билетния щанд на музея не по – късно от 08. 10. 2013 г. срещу представен билет от „Нощ на изкуствата“ и листче с печеливш номер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар