3.09.2013 г.

74 години след избухването на Втората световна война историята крие победителя

Виктор Суворов написа поредица от книги за началото на Втората световна война (ВСВ), но и там истината за войната я няма. Навремето Германия бе обявена за главен и единствен виновник за разпалването на най-кървавата война в човешката история. С последните политически промени в света се посочва и нов виновник – разпадналия се СССР. Съюзът го няма – какво по-удобно?
Всъщност на 1 септември Вермахтът нахлува в Полша, но германското политическо ръководство се надява, че това ще остане локален конфликт. Както предната година в Чехословакия. От нея всеки от съседите „отхапва” по парче, територии си взимат и Полша и Унгария. Тогава всички са миротворци и са доволни от Мюнхенският пакт. Споразумението Рибетроп-Молотов обаче се посочва като събитието, което отключва световния конфликт, Мюнхен – не!
Все пак на 1-ви войната е само между две страни. На 3-ти септември тя става европейска и световна, след като Великобритания и Франция обявяват война на Германия. Въпреки многократното си числено и технологично превъзходство по това време, двете държави не предприемат никакви военни действия. Съветският съюз се намесва на 17 септември, когато взима своя дял от Полша, според постигнатото през август тайно споразумение с Райха. 
На Запад започва „Комичната” (или т. нар. „Странна”) война. Фронт има, но сражения – не! Вината е джиросана само на германците. Навремето ни учеха, че Запада подтиквал агресивните планове на фюрера на Изток. За това има много основания, включително и с подготовката на експедиционен англо-френски корпус за Финландия. Съветите нападат северната страна в края на 39-та. През октомври Хитлер предлага мир, който е отхвърлен от Запада...Войната става гореща на Запад с германското настъпление през май 40-та. Дотогава Щатите също са участници от първите дни на войната, макар и официално да са неутрални, защото с пълна сила помагат финансово и технологично и на британците, и на съветите. По време на конфликта всеки играе за себе си и има наистина странни за пояснения моменти. Британците разгромяват флотата на доскорошния си съюзник – Франция, след капитулацията й. България не праща войски на Източния фронт и не дава евреите си и последствия няма. Испания пък праща доброволци в Русия, но не е окупирана през 1945 година. Все странни и необясними моменти. Накрая последствията са ясни – 74 години след началото на конфликта. САЩ е безспорен лидер, Британската империя се разпадна, няма го СССР, Франция е по милост велика сила…
Има обаче една страна, която се издържа основно с компенсации от Германия и от други страни, въпреки че техните жертви не са от бойните действия, пък и повечето от хората от това поколение са вече умрели, по естествени причини. Тя се финансира и с мощни финансови инжекции от Щатите. В тази страна произходът е много важен, също като по време на нацисткия режим, държавата се появява малко след края на ВСВ, с решение на ООН и прогони милиони жители от собствената им земя, други държи под ключ в заградени територии и всяко оспорване на нейните жертви може да доведе до затвор, т.е. критиката на този народ и държава са криминализирани почти по цял свят. Сещате ли се, коя е тази държава? Това е най-големия победител от Втората световна, но политкоректноста на повечето историци и дори на такива „борци” за историческата правда, като Виктор Суворов не им позволява да напишат подобно нещо. Макар да е очевиден факт, който не може да се скрие…   

Няма коментари:

Публикуване на коментар