4.12.2012 г.

Холивуд готви продължение на култовия филм „Казабланка”


Уорнър Брос работи по продължение на една от най-обичаните холивудски класики "Казабланка".
В оригиналната лента, която излезе през 1942 г., участваха Ингрид Бергман и Хъмфри Богарт. Действието се развиваше по време на Втората световна война и разказваше историята на мъж, принуден да избира между любовта си към една жена и това да помогне на съпруга й да избяга от Казабланка, за да продължи борбата си срещу нацистите.
Според слуховете Уорнър Брос работи по продължение на историята с работно заглавие "Завръщане в Казабланка" или "Времето отминава". Историята ще разказва за Ричард Блейн (незаконен син на героя на Хъмфри Богарт Рик Блейн и героинята на Ингрид Бергман Илза Лунд). В края на оригиналния филм бащата и сина са разделени, а в новата лента Рик ще търси биологичния си баща, за да разбере какво се е случило с него.
Идеята за продължението е на Кас Уорнър, съобщава британският в. "Индипендънт". Покойният Хауърд Кох написал сценарий за продължение на филма още през 80-те години на миналия век. Кас Уорнър, която е правнучка на създателя на Уорнър Брос Хари Уорнър, настоява да бъде заснето продължение на лентата. "Ще има връщане в миналото, но това ще бъде филм за следващото поколение - син, който се връща назад, за да разбере какво се е случило с родителите му. Не бих се осмелила да пипна оригинала за нищо на света", сподели Кас. Това обаче едва ли ще успокои особено пуристите в киното. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар