20.12.2012 г.

„Карфур“ отвори врати в Стара Загора


Новият „Сити мол” ще заработи догодина

 „Карфур“ отвори днес (20 декември) своя първи магазин в Стара Загора – хипермаркет „Карфур Стара Загора“, който се намира на партерния етаж на „Сити мол Стара Загора“. Почти без рекламна кампания, датата на откриването бе обявена буквално на предния ден. Това е първият хипермаркет и мол, който стартира без предварителна рекламна кампания. Молът ще заработи догодина, и ще бъде без киносалони.
Лентата днес беше прерязана от зам.-кметовете на общината Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, както и от изпълнителния директор на „Карфур България“ Кристиян Шарита.
Магазинът е разположен на търговска площ от 5300 кв.м и предлага асортимент от над 35 000 артикула от хранителни и нехранителни стоки на достъпни ниски цени и с високо качество. Около 2000 продукта от асортимента са стоки с марка „Карфур“ от различни категории. Останалите стоки са осигурени от български партньори – вносители и производители, част от които – компании от региона.
Хипермаркет „Карфур Стара Загора“ предлажа изобилен асортимент от плодове и зеленчуци, прясно месо, специален щанд за жива и прясна (охладена) риба, стоки за дома, бяла и черна техника, мебели, текстил и др. продукти. Магазинът разполага със собствена пекарна и с бистро с приготвяни на място ястия за вкъщи.
Общата търговска площ на „Сити мол Стара Загора“, на чийто партерен етаж е разположен хипермаркетът на „Карфур“, ще бъде 70 000 квадратни метра. Очаква се той да бъде отворен в началото на 2013 година. В момента все още текат довършителните работи. В мола ще има около 100 магазина, представители на известни марки. Търговски център ще бъде на две нива, а благодарение на стъкленият покрив през по-голямата част от денонощието осветлението ще е естествено. Предвижда се да се озеленят и част от покривните площи. Въпреки липсата на кино, ще има достатъчно ресторанти, барове и места за бързо хранене. Подземният паркинг на „Сити Мол Стара Загора“ разполага с около 1200 паркоместа. Той може да се ползва и сега, но ескалаторите му все още не работят хипермаркет „Карфур Стара Загора“ се обслужва от 220 служители (130 на постоянен трудов договор и 90 на външни компании), разполага с 16 каси и работи всеки ден от 9.00 до 22.00 часа.
Стара Загора е шестият град, в който „КМБ България“ отваря свой магазин, след като вече присъства в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе с два формата търговски обекти – хипермаркети и супермаркети. Първият магазин „Карфур“ в България е открит в Бургас през март 2009 г. Старозагорският е 15-ят магазин на веригата, която към момента оперира в страната с 8 хипермаркета и 7 супермаркета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар