13.12.2012 г.

Филмът „Линкълн” на Спилбърг с най-много шансове за „Оскар”


Филмът на Стивън Спилбърг "Линкълн" получи 13 номинации за наградите Изборът на критиката, съобщават агенциите. Лентата ще се състезава с "Арго", "Джанго без окови", "Клетниците", "Животът на Пи", "Наръчник на оптимиста" и "30 минути след полунощ". 18-ата церемония по раздаването на престижните награди ще се състои в Лос Анджелис на 10 януари.
Даниел Дей-Луис, който играе бившия американски президент Ейбрахам Линкълн в лентата на Спилбърг, ще се бори за най-добър актьор заедно с Брадли Купър ("Наръчник на оптимиста"), Джон Хаукс ("Сеанси"), Хю Джакман ("Клетниците"), Хоакин Финикс (The Master) и Дензъл Уошингтън ("Полет").
Филмът "Линкълн" получи номинации и в категориите за ефекти, за най-добър режисьор, най-добър актьорски състав и най-добър адаптиран сценарий. Предишният рекорд за най-много номинации за наградите "Изборът на критиката" държеше филмът от 2010 г. "Черен лебед" с 12.
За най-добра поддържаща роля са номинирани Томи Лий Джоунс, Алън Аркин, Хавиер Бардем, Робър Де Ниро, Филип Сеймор Хофман и Матю Макконъхи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар