17.12.2012 г.

Отстреляха мечок-стръвник край Габровница


18-годишен мечок, обявен за отстрелване от м.г. е бил застрелян над павелбанското село Габровница, точният изстрел произвел с ловен автомат бизнесмен от Италия, съобщи директорът на държавното дивечовъдно стопанство „Мазалат” Александър Иванов.
 Звярът шетал из района от доста време, негова жертва първо станала престаряла мечка, от която горските намерели само останки от кожуха й. Седмици по-късно освирепялото животно нападнало двама дървари, единият от които след това попадна в болницата с потрошени кости.
 Половин дузина хайки излизали по пресните още дири на мечока, но той успявал да оцелее докато на пусията не излязал авджията от Ботуша. След проточило се близо денонощие бдене на чакалото в Балкана чужденецът успял да повали плячката с едно само натискане на спусъка.
 Точният изстрел осигурил два златни медала на бизнесмена: 409 точки за туловището с тегло близо 260 кг и 62 точки за черепа, коментира Иванов. Около 10 000 евро заплатил стрелецът, за да отнесе трофеите със себе си. След премахването на стръвника в границите на „Мазалат” са останали 33 мечки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар