10.12.2012 г.

Приключват снимките на трилогията „Хобит” през 2014-а


Режисьорът Питър Джаксън иска да изплаши децата и дори някои възрастни с новия си филм "Хобит: Неочаквано пътешествие",който излиза по екраните следващата седмица , предаде Ройтерс.
Питър Джаксън каза, че е искал с трилогията да остане верен на корените й като детско фентъзи със страшни елементи."Ако се уплашат от троловете, ще е страхотно, ако се уплашат от гоблините, също ще е страхотно. Те знаят, че няма гоблини и тролове, това е безопасен страх" - каза той.
Филмът е четвъртият от поредицата "Властелинът на пръстените" по романите на писателя Дж. Р. Р. Толкин. Той проследява пътешествието на хобита Билбо Бегинс с 13 джуджета, за да откраднат съкровището на дракон. Именно тогава той намира пръстена, който по-късно дава на Фродо Бегинс в началото на трилогията "Властелинът на пръстените".
Джаксън каза, че е искал да запази дистанция между "Хобитът", публикуван през 1937 г., и много по-мрачния "Властелинът на пръстените", излязъл почти 20 години по-късно. "Властелинът на пръстените" има апокалиптичност и натежава с темата си за края на света. При "Хобитът" няма такова нещо и това е много приятно" - каза режисьорът. В ролята на хобита с остри уши и космати стъпала Билбо е Мартин Фрийман. Той се е опитал да го претвори така, че хората да се отъждествяват с него въпреки първоначалната му помпозност и ограниченост."Трябва да можете да го проследите през целия филм. Исках да е открит и променящ се и готов за изненади" - каза Фрийман.
Ключова сцена е срещата в пещера между Билбо е Амгъл, компютърно генерирания образ, в който отново се изявява Анди Съркис с неговия характерен гърлен шепот, припомня БТА. Той каза, че да играе отново Амгъл за него е било "Абсолютно вълнуващо".Този образ е толкова обичан, че на летището в Уелингтън беше издигната негова 13-метрова скулптура.
Много актьори от "Властелинът на пръстените" се върнаха към ролите си - Иън Маккелън като магьосника Гандалф, Кейт Бланшет като кралицата на елфите Галадриел и Илайджа Ууд като Фродо Бегинс.
Филмът е заснет триизмерно във формат 48 кадъра в секунда, вместо традиционните 24, за да бъде постигната по-голяма яснота.Питър Джаксън каза, че иска да върне айпад поколението в киносалоните към романтиката, вълнението и загадъчността, които те предлагат.
"По реалистично е, по-поглъщащо. Почти чувствам отговорност като режисьор да се опитам да направя каквото мога , за да насърча хората да ходят на кино, да гледат филм в кино" - каза той.
Вторият филм "Хобит: Пущинакът на Смог" ще излезе по екраните през декември догодина, а третият "Хобит: Дотам и обратно" - през юли 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар