3.12.2012 г.

Филмът „Любов” очаквано взе европейски приз, показват го у нас през март


Филмът с най-много награди на Европейската Филмова Академия е носителят на „Златна палма” за 2012 година, най-новата творба на Михаел Ханеке „Любов” („Amour”) - той ще бъде и един от акцентите в програмата на предстоящия 17-и Международен София Филм Фест през март 2013.
Носителят на "Златна палма" от Кан т.г. - "Любов" на Михаел Ханеке, обра и най-много от Европейските филмови награди. Те бяха връчени миналата вечер в Малта. Филмът ще бъде акцент в програмата на предстоящия през март 17-и София филм фест.
"Любов" спечели призовете за най-добър европейски филм, режисура, мъжка и женска роля на Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива. Европейската филмова академия за втори път присъжда най-престижната си награда на Ханеке - за 2009 г. австриецът спечели с творбата си "Бялата лента".
По две награди спечелиха "Срам" на Стив Маккуин (за операторско майсторство и монтаж) и "Дама, поп, асо, шпионин (за музика и декори). Изключителната Хелън Мирън получи почетната награда за Европейско постижение в света на киното за 2012 г., а призът за цялостен принос бе за легендарния майстор Бернардо Бертолучи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар