20.12.2012 г.

Световният шампион по муай-тай стана спортист на годината в Зарата


Световният шампион по муай-тай Костадин Костов е тазгодишният носител на приза „Спортист на годината 2012" в Стара Загора. Костов извоюва успеха точно в родината на този спорт - Тайланд, което го направи неоспорим шампион и на наградите в Града на липите. На въпрос на Дарик как се справя с визията си на интелектуалец, когато работи като охранител, той отговори лаконично: „ Често ме подценяват".
Второто място в класацията, спортните журналисти на Стара Загора отредиха на Назифе Бекир от Меричлери. Състезателката по киокушин карате и откритие на сенсей Асен Асенов се нареди на стълбичката заради бронзовия си медал на европейското първенство. Малката грация ни подшушна, че на улицата все още не е набила никой, въпреки, че е имала доста поводи.
„Бронзът" отиде при състезателят по бойно самбо Веселин Иванов, който се нареди на 5-то място на европейското първенство.
Логичното се случи и при треньор на 2012-та. Това е Красимир Коруков - човекът извел Костадин Костов до световния връх. „Тази година класацията бе справедлива. Да си призная честно, миналата година не останах доволен, но през тази просто нямаше, какво друго да се случи с оглед на безспорния успех на моето момче", категоричен бе Коруков.
Баскетболните беройци бяха избрани за отбор на годината в колективните спортове, като след 42-години се завърнаха в Националната баскетболна лига.
При индивидуалните спортове отличени бяха женския отбор по бадминтон, които спечелиха шампионската титла.
За пръв път организаторите направиха класиране за най-перспективен спортист. Това е състезателят по свободна борба Евелин Русев от СК „Берое" с подгласници Кристиян Стойнев от СК „Аскен" и Владимир Шишков от СК „Бадминтон".
За спортен журналист на 2012-та бе избран колегата от радио Стара Загора Христо Вълков
Ето и пълния списък на останалите наградени:
4. Петър Мартинов - СК „Аскен" - киокушин карате
5. Иван Стойчев - СК „Аполон" - вдигане на тежести
6.Пламен Караиванов СКАБ „Добри Костин" - скокове на акробатична пътека
7. Пламен Райков СК „Кобра" - културизъм
8. Християн Андонов СК „Сезан" - кик бокс
9. Теодора Калпачева - гимнастика
10. Виктория Желева СК „Бадминтон"

Няма коментари:

Публикуване на коментар