28.11.2011 г.

В UK забраниха фулконтакт между Дядо Коледа и децата

Добрият Дядо Коледа вече няма право да държи малчугани в скута си във Великобритания, съобщава вестник "Дейли телеграф".
Доброволците, които се наемат по Коледа с тежката мисия да облекат одеждите на белобрадия старец и да се представят с него из училищата, в магазините и на други обществени места, вече не подлежат на проверки за съдебното им минало.
Именно поради причината, че не е ясно кой точно се крие зад одеждите на добрия старец, много училища са решили като превантивна мярка да не позволяват на децата да сядат в скута на гостуващия им Дядо Коледа.
Причината е именно неясното минало на белобрадите старци, които могат да се окажат престъпници или дори педофили, алармира британската преса.
На родителите също се препоръчва да не допускат децата им да се катерят в скута да белобрадия старец, гостуващ на други обществени места.
У нас засега Дядо Коледа не е заплашен от подобни забрани, но тъй като сме известни с бързата си хармонизация с европейските стандарти, нищо чудно, скоро и тук да бъдат взети превантивни мерки срещу „Добрия старец”…  

Няма коментари:

Публикуване на коментар