18.11.2011 г.

Четвъртият филм от поредицата „Здрач” радост за феновете на вампирската сага

Да оценяваме "Здрач" като кино е все едно да оценяваме Джъстин Бийбър като музика. Той е точно толкова готин и интересен за "своите", колкото е скучен, глупав и инфантилен за останалите. "Зазоряване - част 1" е вече четвърти филм в поредицата по книгите на Стефани Майър. Франчайзът докара дотук 1.8 милиарда долара в световен мащаб и това е достатъчна причина да продължават и да продължават да бълват продукти с логото The Twilight Saga.
Подобно на последния Хари Потър и в този случай четвъртият том на Майър е разделен на две половини. Това оставя феновете да чакат до ноември 2012-а, за да се насладят на вампирската война, в която Бела играе ключова роля.
Да се върнем към сегашната порция "Здрач": Робърт Патинсън е по-блед отвсякога, Кристен Стюърт е бременна (да, двамата вече са женени) с нечуван биологичен вид - кръстоска между човек и вампир, Тейлър Лаутнър пак е антагонистът. Меденият месец в Рио е помрачен, юношеските любовни трепети отстъпват място на други страхове, но в "Здрач" няма и сянка от мрак, опасност или риск. Хей, това все пак е филм за подрастващи в най-прекия смисъл на тази дума.
Режисира Бил Кондън (Dreamgirls), най-маститият режисьор, замесван в поредицата дотук, той ще я и завърши догодина. Това не променя нищо към по-добро, но продуцентите от Summit със сигурност вече потриват ръце в очакване на поредния свръхестествен боксофис. Световната премиера на филма е днес, също както и българската.

Няма коментари:

Публикуване на коментар