14.11.2011 г.

„Талисманът” – новото предложение на „Ера” от култовия Никълъс Спаркс

От 14 ноември в книжарниците е новото предложение на издателство „Ера” от култовия автор Никълъс Спаркс – „Талисманът”.
По време на мисия Логан Тиболт намира снимка на усмихнато момиче, заровена в пустинните пясъци на Ирак. Той я отнася в базата, за да открие собственика й, но никой не разпознава красивата млада жена. Тиболт запазва изображението в джоба си и скоро се сдобива с неочакван късмет. Той не се изразява само в печеленето на игри на покер. Тиболт оцелява в смъртоносна схватка, в която загиват двама млади войници. Неговият приятел Виктор има обяснение за това: снимката е неговият талисман.
Мисията на Логан приключва и той се завръща у дома. Но образът на красивата жена от снимката се появява дори и в сънищата му. Убеден, че тя е свързана с неговата съдба, той предприема пътуване през страната, за да я открие. Но не очаква, че в Северна Каролина ще срещне момичето, което е чакал през целия си живот.
След един провален брак Елизабет сама отглежда сина си и преодолява драмите, сполетели семейството й. Силна, но уязвима, тя очарова Логан и пленява сърцето му. Изненадан от внезапно породилите се чувства, той решава да запази историята за талисмана в тайна. По ирония на съдбата точно тази тайна може да преобърне неговия късмет и да му отнеме обичта на мечтаната жена.
Хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс е ненадминат в умението си да разказва необикновените истории на обикновените хора. „Талисманът” е вълнуващ роман за изненадващите пътеки, по които животът ни поема. Незабравим разказ за силата на съдбата, която ни изправя пред трудности и предизвикателства, за да успеем да открием и разпознаем истинската любов.
Под логото на ЕРА са издадени пет романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот” и „Завой на пътя”.
Освен романите на Никълъс, на бурен успех по цял свят се радват и филмите по неговите произведения. През април 2012 г. се очаква екранизацията на „Талисманът”. В ролята на Логан Тиболт се превъплъщава един от най-популярните млади актьори – Зак Ефрон, а красивата Елизабет ще бъде изиграна от Тейлър Шилинг. Режисьор на филма е австралиецът Скот Хикс, номиниран за „Оскар” за филма си „Блясък”.

За автора:

Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Само в САЩ тиражите на книгите му надхвърлят 31 милиона екземпляра, а романите му са преведени на повече от 35 езика.  Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато през 1985 г. решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.
Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар