29.11.2011 г.

Комисията на потребителите се сети, че мобилните оператори ни тормозят

Комисията за защита на потребителите (КЗП) завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора заради изпращане на съобщения при играта "Стани милионер", които заблуждават участниците в нея, съобщиха от комисията.
 Проверката на КЗП на хазартната игра  показала, че обажданията към потребителите внушават, че участието им е безплатно, а в същото време техните отговори се таксуват.
Заблуда се съдържала и в текстовете на подканващите sms-и. Те създавали впечатление у потребителите, че вече са избрани за участие в разпределянето на наградите и трябва само да се обадят или изпратят sms.
До момента в Комисията са постъпили над 260 жалби на потребители във връзка с играта „Стани милионер”. Най-често те се оплакват от постоянни sms атаки и заблудата, че играта е безплатна.
 Подобни нарушения на правилата КЗП установила още в началото на годината при провеждане на аналогична хазартна игра „СМС за милиони” – „Пари на мига”. Тогава трите мобилни оператора са прилагали същата агресивна търговска практика, забранена със заповеди на председателя на КЗП.
Организаторът на играта - „Ню геймс” ООД, също е заблуждавал потребителите, премълчавайки съществена информация за начините за участие и отказ от играта. За него това също е повторно нарушение и за да бъде спряно, ще бъде заведен колективен иск.

Няма коментари:

Публикуване на коментар