8.11.2011 г.

Новият старозагорски кмет обещал да се ожени

Дядо владика води церемонията по стъпването му в длъжност

С тържествена клетва, вчера, новоизбраният кмет на община Стара Загора Живко Тодоров, новите общински съветници и кметове на населени места в общината официално встъпиха в длъжност, по време на тържествено заседание, водено от областния управител на област Стара Загора Йордан Николов.
Негово високопреосвещенство старозагорският митрополит Галактион отслужи молебен за здраве и призова присъстващите да помогнат за изграждането на новия храм на името на Свети Игнатий Старозагорски.
Живко Тодоров получи символите на властта – огърлица и ключа на Стара Загора от досегашния кмет на общината проф.Светлин Танчев, който му ги връчи, заедно с копие от кредитния рейтинг на Община Стара Загора и папка с информация за спечелените и разработени проекти от общинската администрация. Стара Загора е третият град в страната, след Варна и Бургас, с най-стабилна финансова политика, според проф. Танчев. 
Новият кмет Живко Тодоров увери, че той и неговият екип ще направят всичко възможно след четири години Стара Загора да бъде най-добрия град за живеене в България.
Емил Христов от групата на ПП ГЕРБ беше избран за председател на Общински съвет Стара Загора с подкрепата на 43 общински съветници.
Живко дал обещания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че до шест месеца ще мине под венчило с дългогодишната си приятелка. Ето това е мъжка дума, която със сигурност няма да се върне назад, радват се съпартийците на новия кмет, макар че многобройните почитателки на новия заралийски градоначалник да не са толкова очаровани от това обещание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар