11.11.2011 г.

„Сянката на Борисов” възкреси Самиздат

Когато Иван Бакалов написал „Сянката на Борисов” нито едно авторитетно българско издателство не приело да издаде книгата му. Така, той заложил на Самиздат, както в „най-добрите” тоталитарни времена. Авторът разчита на продажбите и твърди, че творбата му не е писана по поръчка. Използва само информация, която по един или друг начин е излязла в публичното пространство, като проследява зараждането и развитието на нашия премиер-феномен.
 Някои от документите, снимките и фактите в тази книга се публикуват за първи път. Какво се крие зад скандала с Мишо Бирата и подслушаните разговори? Какво свързва Бойко Борисов, Валентин Златев и Георги Първанов? Защо медиите обслужват Борисов? В какъв незаконен бизнес е участвал Бойко Борисов през 90-те години? Как неговата Цветелина Бориславова стана собственик последователно на две банки и каква е ролята на Борисов в това? С кои от т. нар. мутренски среди е бил съдружник и приятел? Събраното в книгата е изненадващо, въпреки че от години се пише за сенчести страни в биографията на Бойко Борисов.
Както предвижда авторът, Бойко Борисов ще има дълго политическо бъдеще и затова е добре да се знаят фактите от миналото и настоящето му, които медиите спестяват.
В приложенията накрая на книгата са извадени цитати от интервюта и изказвания на Бойко Борисов от последните 10 години, грами на посланиците на САЩ в София (от сайта „Биволъ” и „Уикилийкс”), записи от телефонни разговори с Ваньо Танов и др.
Авторът Иван Бакалов е журналист, редактор на електронното издание e-vestnik.bg. През последните 20 години е работил и е бил автор в изданията „Сега”, „24 часа”, „Новинар”, „Труд”, „Стандарт”, „Ретро”, „Тема”, „Плейбой”, „BIOGRAPH” и др. Автор е на книгата „За- говорите против Живков” (изд. „Милениум”,2008 г.), в която предава разказите на членове на политбюро, участвали в свалянето на Живков, също и на хора, които са лежали в затвора за ради него, като ген. Цвятко Анев и т. нар. „Врачански атентатор”. Автор е и на книгата с пътеписи „Мачтите в края на улицата - 5500 км с кола из САЩ” .

Няма коментари:

Публикуване на коментар