21.11.2011 г.

След „Киномания” – българско кино всяка сряда

И след официалното приключване на тазгодишната Киномания програмата от феста ще продължи да се прожектира в зала Люмиер на НДК.
Инициативата е кръстена „Киномания в сряда вечер”. Началото ще започне с рубриката „Ново българско кино”.
Първият филм ще е дебютът на Владислав Карамфилов - Въргала „Операция шменти капели” с режисьор Иван Митов. В хумористично-ироничния разказ за българския преход можете да видите Август Попов, Джони Пенков, Джеки Стоев, Захари Бахаров, Христо Шопов и др.
Седмица по-късно е представянето на "Островът" на Камен Калев. В него участват Летисия Каста, Туре Линдхарт, Любен Дилов-син, Бойка Велкова, Руси Чанев и др. Филмът не може да бъде сложен в рамки, нито определен жанрово, но заслужава вниманието ни, защото поставя много важни за съвремието ни въпроси – за принципите и бариерите, за конфликтите и вътрешното прераждане, за освобождаването от страха…
На 7 декември е прожекцията на касовия български филм „Love.net” – дебют за режисьора Илиян Джевелеков. В него участват Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева и др. Сюжетът му е базиран върху истински истории за любовните изживявания в интернет, събрани в популярен сайт за запознанства.
Още един силен български филм ще бъде показан от „Киномания в сряда вечер” – това е режисьорският дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов "Кецове", с участието на: Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов и Ина Николова.
На 21 декември е прожекцията на „Лора от сутрин до вечер”, дело на режисьора Димитър Коцев (Шошо). В него участват Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев и Ива Гочева. Филмът е едно необичайно приключение в големия град, което ни разказва за странните преживявания на Лора - бизнес дама на тридесет и няколко, необвързана, падаща си по купони и имаща тайфа верни приятели.
Междувременно стана ясно, че заради големия интерес към филма от Киномания 2011, „Опасен метод: Фройд и Юнг” (A Dangerous Method) на Дейвид Кроненбърг, ще има една допълнителна негова прожекция. Тя ще бъде на 21 ноември от 19.00 часа в зала Люмиер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар