24.11.2011 г.

Излезе трейлъра на „Игрите на глада”

Първият трейлър на дългоочакваната екранизация по книгата на Сюзан Колинс – „Игрите на глада“ е вече факт и разкри лицата на всички актьори във филма.
Спрягана за наследник на поредицата „Здрач”, лентата на Гари Рос е с участието на Дженифър Лорънс, Лиам Хемсурт, Джош Хъчерсън, Лени Кравиц, Елизабет Банкс и Уди Харелсън.
Събуждайки апетита на зрителите и феновете на книгата, в трейлъра Lionsgate повдигат завесата за подготовката на Игрите, но не и за истинската битка на Арената, която ще се разгърне на голям екран.
Както началото на книгата, така и трейлърът на филма, разкриват информация и кадри от ключови за сюжета моменти и места. Последният и най-беден в Панем Окръг 12; Жътвата и избирането на трибутите – по едно момче и момиче от всичките 12 окръга; подготовката за Игрите на глада в Капитола - футуристичната столица на Панем.
Видеото оставя усещането и за осезаемо силното присъствие на Дженифър Лорънс като Катнис Евърдийн – решителната главна героиня, която доброволно избира да заеме мястото на по-малката си сестра като трибут в Игрите, за да я спаси.
В битката за оцеляване на Арената тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън).
„Игрите на глада“ въвлича зрителите в нов свят и обществен ред, където Игрите са отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, предавани на живо в националния телевизионен ефир на Панем.
Чрез тях правителството на новосформираната държава, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, осъществява контрол над жителите на своите 12 окръга. Само един от 24-те трибути от всички окръзи може да оцелее, да спечели и да се върне у дома.
Ако Катнис иска да се завърне някога вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи поредица от почти невъзможни избори на Арената - между оцеляването и човечността, между живота и любовта.
В България всички книги от трилогията на Сюзан Колинс са вече на книжния пазар.
"Игрите на глада" излизат на голям екран в България и по света на 23 март 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар