28.11.2011 г.

Различният поглед представя 4х4 – мега битово поетично кабаре в Стара Загора

На 02. 12. 2011 г. от 18 – 19:30 часа в библиотека „Захарий Княжески” ще бъде представен проекта „4х4” в Стара Загора – с медийната подкрепа на Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед. Събитието е литературно-музикален пърформaнс, в който 4-мата изявени съвременни автори на поетични текстове, Радослав Чичев, Иван Димитров, Ясен Василев и Мирослав Христов, стават и техни изпълнители. 16-те стихотворения са подбрани от дебютните им книги, излезли в периода 2009-2011, забелязани както от критиката, така и от читателите.
Ясен Василев (Сляп виси безкрая”, „Андрогин”) печели София:поетики 2010, Иван Димитров („Местни чужденци”, „Животът като липсваща лъжица”) е носител на голямата награда за драма на Друмевите празници, Мирослав Христов („Череша с гравитация“) печели специалната награда на Националния литературен студентски конкурс Шумен 2011, а Радослав Чичев ( „От прашинката на деня“) е лауреат на конкурса на „Театър 199“ за нова българска пиеса през 2010.
В хода на представлението всеки от тях чете не само свой текст, но се разменя и с останалите, влиза в чужда самоличност, в друг поетичен свят. Пърформансът в Стара Загора е първата спирка от националното им поетично турне. До 12 декември следват участия и в още 5 български града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар