15.11.2011 г.

Възстановяват музея „Литературна Стара Загора”

Първо редовно заседание проведе на 14 ноември 2011 г. новоизбраната Постоянна комисия по култура и вероизповедания при Общинския съвет на Стара Загора.
Съветниците поставиха своите стратегически за мандата задачи: намиране на място за бездомния вече 20 години уникален музей „Литературна Стара Загора“, както и четири години след построяването и обзавеждането да бъде отворен Културно-информационният център в квартал „Лозенец“; уточняване на функционалната характеристика на бившето кино „Желю Диманов“, занемарено преди повече от 10 години и възстановяване на дейността на заключения Център за научно-техническо творчество.
Интересен факт е, че от години в града на поетите и липите, както е според добре познатото клише, музеят „Литературна Стара Загора” беше закрит. В миналата изборна кампания за местен вот много партии и коалиции включиха в програмите си възстановяването на музея. Хубавото е, че и ГЕРБ се реши да подкрепи тази кауза.
Предложенията са за изнесени заседания на комисията по читалища и културни институти за по-бързо и ефективно решаване на проблемите.
Единодушно бяха приети постъпилите предложения за следващата сесия, която ще се проведе на 24 ноември т.г.: определяне на представители за Областния съвет за развитие; на Регионалното движение за развитие на общините; за дружествата със смесено участие; за Сдружение „Управление на отпадъците“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар