9.11.2011 г.

Осем нови депутати, заместват новоизбраните кметове в парламента

„Откривателят” на Центъра на Вселената влиза в Народното събрание

В началото на първия пленарен ден клетва ще положат обявените за избрани по решения на ЦИК 8 народни представители, които ще заместят колегите си от ГЕРБ, избрани за кметове.
Тъй като осмината по закон не могат да съвместяват двете длъжности едновременно, трябваше да подадат оставка.
Атанас Камбитов беше избран за кмет на Благоевград, Георги Икономов за градоначалник на община Банско, Иван Алексиев на Поморие, Иво Димов за кмет на Димитровград.
Иван Иванов събра мнозинството от гласовете в Севлиево, Живко Тодоров става кмет на Стара Загора, Николай Мелемов на Смолян, Никола Белишки ще ръководи община Панагюрище.
В Народното събрание ще влязат кандидатите от избирателните списъци от 2009 година.
В програмата на депутатите предстои второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, изготвен от Комисията по правни въпроси.
Народните представители ще разгледат на първо четене и поправки в Търговския закон, внесени от депутата от Коалиция за България Пламен Орешарски и група народни представители.
Също на първо четене ще се гледат промени в Закона за народните читалища.
Един от новите депутати Пламен Русев е роден в Стара Загора през 1964 г. Завършил е Изчислителна техника в Техническия университет в София и Счетоводство и контрол в УНСС. Има специализации по индустриален мениджмънт в Австрия и управление на големи промишлени предприятия в Япония.
В момента е докторант в Югозападния университет. Дисертацията му е на тема Публични проекти. Собственик е на два хотелски комплекса в Стара Загора - Уникато и Форум, и на един в Банско, отново с името Уникато. Владее английски и руски език. Женен, със син на 20 г. и дъщеря на 12 г. След броени дни Пламен Русев ще стане депутат от ГЕРБ от 27-ми Старозагорски избирателен район. Пламен Русев влиза в парламента на мястото на Живко Тодоров, който е избран за кмет на Стара Загора. Негова идея е проектът „Стара Загора – център на Вселената”, която засега той щял да остави на заден план. Според него още мисленето на неговите съграждани е твърде консервативно, за да бъде построен паметникът, който ще обозначи центъра на целия Космос. Естествено няма доказателства, че той се намира в Стара Загора, но няма и такива, които напълно да отхвърлят това, тъй като Вселената е безкрайна. Проектът цели не изготвянето на нова теория, а привличането на туристи в шестия по големина български град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар