3.11.2011 г.

Фламенко и испански страсти преди Коледа в НДК

Испанска страст, горещ ритъм, зрелищни костюми... Може да им се насладим на 21 декември в зала 1 на НДК с танцовото шоу „Cambio de Tercio”.
В него участват известните испански танцьори Анхел Рохас и Карлос Родригес и техния Nuevo Ballet Espanol.
Спектаклите на двамата световноизвестни хореографи жънат огромен успех в цял свят. Рохас и Родригес ще бъдат на българската сцената заедно с 15 танцьори и жива музика. Спектакълът „Cambio de Tercio” е игран вече на десетки световни сцени, при напълно разпродадени зали и нестихващи овации на публиката.
Младите хореографи грабват аудиторията с богатството от танцови изразни средства, които използват и брилянтните изпълнения на танцьорите. Когато печелят първа награда на Spanish Annual Dance and Flamenco Choreography Awards през 1994 г. те са само на двадесет години.
Две години по-късно създават своята компания Nuevo Ballet Espanol, с която обикалят четири континента и печелят възхищението и обичта на зрителите с невероятната енергия и магичност на фламенкото.
Идеята за създаването на тази компания е да се отдаде дължимото на традициите на този прекрасен испански танц, като го направят актуален в 21 век. Стилът на темпераментните танцьори е уникална комбинация между класическа техника и съвременно фламенко.
Самият спектакъл „Cambio de Tercio” се състои от 10 части - всяка, микс от стилове, основани на класически испански танци - cantinas, sevillanas, fandangos, rumbas, bamberas, bulerias, tanguillos и seguidillas.
Това е шоу, в което двете звезди събират на сцената четири прекрасни танцьорки и едни от най-известните фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”.
По време на спектакъла танцьорите сменят няколко пъти своите пищни тоалети.
Рохас и Родригес имат реализирани вече над 11 грандиозни спектакъла и спечелени десетки награди: най-добра танцова компания на 2000 г., първо място за фламенко танц и музика от Spain’s Performance Art Society, най-добро танцово шоу на наградите в Монте Карло и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар