22.11.2011 г.

„Тилт“ с две награди от македонски филмовфест

С две награди се завърна българския филм „Тилт“ от 10-ия Международен фестивал"Cine Days" в Македония.
Продукцията на братя Чучкови, който е и българския кандидат за номинациите за „Оскар“ за чуждоезичен филм спечели отличието за най-добър балкански филм и за операторско майсторство - на Рали Ралчев, съобщиха от екипа на продукцията.
Във фестивала са участвали 70 филма от цял свят, сред които "Полунощ в Париж" на Уди Алън и "Меланхолия" на Ларс фон Триер.
Режисьорът Виктор Чучков-син и продуцентът Борислав Чучков са се върнали преди дни от Лос Анджелис, където "Тилт" е представен на филмовия пазар "American Film Market" в Санта Моника.
Чрез европейската организация European Film Promotion (EFP) филмът е имал прожекция за членовете на академията за наградите "Оскар" и е събрал най-много зрители сред 12-те заглавия, представени от EFP, по данни на организацията.
По този повод са излезли реклами и представяне на филма в специализираните киноиздания "Варайъти", "Холивуд рипортър", "Скрийн дейли".
"Тилт" е имал още три прожекции за последните седмици в района на Лос Анджелис - една за българите, живеещи там, организирана от генералния консул Марин Димитров и с помощта на българската църква "Св. Георги", и две прожекции на фестивала "Напа Вали" - в програмата "Кино от света".
Борислав Чучков разказа, че филмът ще има поне още две прожекции за представители на Академията, една от които в Сохо Хаус - много престижен клуб.
„През януари сме поканени за фестивала Палм Спрингс, който е точно преди финалното гласуване за номинациите", допълва продуцентът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар