3.11.2011 г.

Сирк дьо солей пристига в столицата през февруари

През февруари 2012 за първи път световноизвестният цирк ще стъпи у нас. Организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" очевидно очакват огромен интерес, защото са планирали пет представления - вечерно на 3 февруари (петък), следобедно и вечерно в събота и неделя, 4 и 5 февруари. Гостите ще излязат на сцената на "Арена Армеец", като местата за всяко шоу са ограничени до 5000. Билетите на цени от 40 до 120 лева се продават от утре в мрежата на "Тикетпро" и на касите на спортната зала.
Cirque du Soleil ще гостува у нас със спектакъла Saltimbanco, чиято пищна артистичност е вдъхновена от пъстротата и глъчката на големия град. Това шоу се играе с успех от 1992 г. насам. В него танцови, акробатични и атлетични умения показват над 50 участници от 20 националности. Традиционните циркови трикове като трапец, баланс и клоунада са съчетани с феерични декори и костюми, извънредно добра хореография и завладяваща музика.
Сирк дьо солей" ("Циркът на слънцето") не е точно цирк, а по-скоро смесица от това изкуство с вариете, модерен танц, акробатично шоу и сюрреалистичен филм. Негов основател и собственик е канадският милиардер Ги Лалиберте - бивш уличен цирков артист, огнегълтач. През 1984 г. той основава трупата, а днес е летял дори в Космоса като турист. За компанията Cirque Du Soleil, базирана в Монреал, работят над 5000 души, които изнасят представления по цял свят - от Америка до Нова Зеландия. Досега над 100 млн. души по света са гледали спектаклите му.
Отзивите за представлението варират от "Грациозен и артистичен театър" (The London Times) до "Среща между мит и реалност... Илюзорна смесица от комедия в стил dell'arte и рокендрол вакханалия" ("Ню Йорк таймс").

Няма коментари:

Публикуване на коментар