1.11.2011 г.

Политекзотика: Светльо Витков остава в политиката, хареса му

Светослав Витков, кандидатирал се за президент на отминалите избори, обмисля да продължи в политиката с "Гражданско Движение на Българите, Оцеляващи в България" – ГДБОБ.
Това става ясно от дискусията в страницата на Витков във "Фейсбук". Той призовава своите фенове, ако имат "по-свежи идеи" за име на формацията, да ги споделят.
"Всъщност името не е толкова важно, колкото съдържанието! В момента трябва да поставим целите и принципите на това движение, за да знаем накъде вървим! Единственото, с което няма да се съглася, това е хуморът да не присъства! Не сте ли забелязали, че никой от любимите ни политици няма чувство за хумор. Арогантността не е хумор!", пише Витков.
Сред предложенията има още Движение "Светльо Бъдеще" и Колектив от Еманципирани Лица за Европейски Просперитет и Реформа – КЕЛЕПИР.
На първия тур на президентските избори Светльо Витков получи 54 125 гласа (1.61%), сравними с резултатите на кандидати, издигнати от утвърдени партии. Той обяви, че не приема резултата и ще продължи да се занимава с политиката.
Витков има повече гласове от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, от Алексей Петров, от лидерката на ЕНП Мария Капон, от лидера на БЗНС Николай Ненчев, а резултатът му от тези избори е близък до този на кандидата на СДС Румен Христов и на РЗС Атанас Семов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар