17.11.2011 г.

Десислава събра най-много точки за Евровизия при първото прослушване

Десислава е първа след гласуването на Академията при прослушването на кандидатите за тазгодишната Евровизия, съобщиха от БНТ. Песента й Love is alive (Любовта е жива) събра 146 точки при слушането на записите. Десислава проби в попфолка, но в последствие се отказа от „Пайнер” и започна самостоятелна кариера, с което се ориентира и към друг музикален жанр. Още в младините си гълъбовката бе известна с изключителните си изпълнения на народни песни. Тя е ученичка на народната певица Вълкана Стоянова, за музикалния бизнес я откри радневския ловец на таланти Минчо Атанасов. Едно може категорично да се твърди за певицата, въпреки серията скандали около живота и кариерата й – със сигурност тя има много големи вокални възможности и неоспорим талант. Няма гаранция обаче, че и в тазгодишния конкурс на БНТ няма да се заформи поредния скандал при определянето на българския представител на Евровизия.
На 23 ноември песните ще бъдат чути и на живо и Академията ще определи до 30 полуфиналисти. Те ще бъдат разпределени в два полуфинала, които ще се проведат на 12 и 14 декември. От полуфиналите ще се класират общо 12 песни след гласуване на журито от Академията и зрителите. Големият финал е на 28 януари.
Love is alive е дело на създателите на "На инат". Напред се класираха също така финалистите от "Гласът на България" Тодор Гаджалов и Стелияна, Цветелин Атанасов, по-популярен като Цецо Елвиса, и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар