23.08.2012 г.

Показват "Цветът на хамелеона" в Торонто, преди премиерата му у нас


Световната премиера на новия български игрален филм "Цветът на хамелеона" (по-известен с работното си заглавие "Цинкограф"), режисьорски дебют на известния кинооператор Емил Христов, ще се състои на международния кинофестивал в Торонто. Лентата ще се завърти на 8 септември като част от официалната селекция на програма "Откритие". Фестивалът в Торонто е един от най-престижните в света по отношение на селекция и пазар на филми, медийно присъствие и участие на световни кинозвезди.
"Цветът на хамелеона" е черна комедия трилър, чието действие ни отвежда в страна, много напомняща за България, по времето на нежните революции в Източна Европа. Маниакален конспиратор създава свой фантомен отдел на тайните служби със собствена агентура и документация. Архивът на "частното" ДС става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, докато мистериозният му създател се опитва да "ужили" МВР.
Сценарият е на Владислав Тодоров (автор на "Дзифт") и е написан по неговия втори роман "Цинкограф". В актьорския състав са Руши Видинлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков, Самуел Финци, Светлана Янчева, Касиел Ноа Ашер, Михаил Билалов, Михаил Мутафов, Христо Гърбов.
Филмът е копродукция на "Перипетея", "Ню Бояна филм", Българската национална телевизия, "Рестарт" - Словения" и е подкрепен от Националния филмов център и НДФ "13 века България." В България филмът ще бъде разпространен от "А Плюс синема", а премиерата му ще бъде през пролетта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар