22.08.2012 г.

Американци подсилват мъжкия баскетболен тим „Берое“


Мъжкият баскетболен клуб „Берое“- Стара Загора има шанс да играе в първенството на Националната баскетболна лига, за първи път, откакто тя съществува.
„Радвам се, че се създаде един сериозен отбор, който завърши сезона с две титли и без загуба. Стара Загора заслужава да има силен баскетболен отбор и голяма хубава зала, която да бъде център и за областите около нас. Трябва да има и добри спортисти, които да я напълнят със съдържание“, каза кметът Живко Тодоров при срещата си с ръководството на клуба. Той увери, че в края на септември ще бъде представен разработеният проект за новата спортна зала, която ще включва и баскетбола като спорт. Той ще присъства в спортния календар на общината, обеща още Тодоров.
През миналия сезон БК „Берое“ спечели турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол, а преди това и шампионата на страната в А група без нито една загуба. „Амбициите ни са големи, отборът е млад и перспективен и се надяваме да покажем, че макар да „прохождаме“ в НБЛ, можем да направим така, че да се съобразяват с нас“, заяви треньорът Георги Младенов. Той представи привлечените след лятната селекция в отбора американски играчи, с които са сключени двугодишни договори. За гарда Уил Уокър (185 см.), възпитаник на колежа Де Пол, това е втори професионален контракт в Европа. Високият 206 см. Майкъл Харт играе на позиции 4 и 5. След като се е състезавал за университета на Илинойс, играе в германски отбор. Контрактът с „Берое“ е първи за Мичъл Картър (212 см.), възпитаник на университета в Уисконсин- Милуоки.
„Отбор за лигата не се прави със сантименти. Чуждестранните професионалисти вдигат качеството на отбора и създават конкурентна среда за израстването на българските състезатели. Искаме да изградим отбор, който да оправдае финансовите средства и доверието на общината и града. Не се плашим от другите отбори в лигата“, каза още Младенов.
„Встъпвайки в НБЛ имаме увереност, че няма да имаме проблеми с финансирането на клуба. Ще се разпростираме според чергата си и ще се стараем да оползотворим максимално средствата, заяви изп. директор на клуба Васко Кифев. Той увери, че се подготвя силен младежки отбор, който да бъде основа на силен мъжки баскетбол в Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар