12.02.2014 г.

„Академия за вампири” и LEGO са новите премиери в кината

Академия за вампири е ново заглавие в стил хорър, фентъзи и екшън, но и с много комични моменти.Режисьор е Марк Уотърс, сценарист - Даниел Уотърс
В ролите участват Сами Гейл, Доминик Шерууд, Лейла Уонг, Камерън Монаган, Гейбриъл Бърн, Зоуи Дойч, Данила Козловски, Джоли Ричардсън, Сара Хайланд, Олга Куриленко, Клеар Фой, Луси Фрай
Филмът на Марк Уотърс е вдъхновен от романа “Академия за вампири”. В центъра на историята е 17-годишната Роуз Хатауей, която е “дампир” (дете на вампир и човек). Заедно с най-добрата си приятелка и пазител Лиса Драгомир Роуз посещава престижната академия “Свети Владимир” в която полу-човеци и вампири се обучават в пълна секретност. В света в който живеят двете момичета съществуват два вида вампири – Морой, които живеят в мир с човечеството, и Стригой, които преследват хората в търсене на кръв.
По време на обучението си Роуз е тренирана да защитава представителите на Морой и да преследва и убива вампирите Стригой. Но истинските проблеми за Роуз и Лиса няма да бъдат свързани единствено с вампирите-убийци.
Зад и извън стените на академията “Свети Владимир” двете приятелки попадат в необикновени ситуации свързани с романтични взаимоотношения, нощни ритуали, магии, лъжи и тежки физически предизвикателства.
LEGO е американо-австралийска анимация, с режисьори Крис Милър и Фил Лорд, сценарият е дело на Кевин Хагмън, Дан Хагмън, Крис Милър, Фил Лорд
Първата по рода си пълнометражна LEGO® 3D анимация разказва за живота на Емет – обикновен и прилежен средностатистически LEGO работник, който погрешно е идентифициран като уникална личност, от която зависи спасяването на света.
Той е въвлечен в епично приключение от тайно общество на странни непознати, обединени от една цел - да спрат зъл тиранин. Очаква ви незабравимо и изпълнено с много забавни моменти пътешествие, за което Емет се оказва абсолютно и безнадеждно неподготвен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар