5.02.2014 г.

EVN поиска по-скъп ток

Доставчикът на ток в Югоизточна България - EVN ще предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране цените на електроенергията да се повишат с между 7 и 9%.
Според правилата до края на февруари дружеството трябва да предложи своя вариант на цена от 1 юли, а крайното решение взема държавната комисия.
„Компанията е поставена не само пред невъзможността да продължи с желания темп на инвестиции в мрежата и клиентско обслужване, а и пред риск да изпълнява качествено задълженията си", посочват от дружеството.
Според компанията предложението отразява несъответствията, причинени от ценовите решения през 2013 г., които са се случили почти изцяло за сметка на електроразпределителните дружества и крайни снабдители и с оглед на това, че енергийната система на България се нуждае от експертни решения за избягване на бъдещи поражения.
Още преди седмица от EVN обявиха, че в момента в мрежата се инвестират едва 73 милиона лева, докато от 2005 година досега дружеството е вложило над 1 милиард лева в мрежата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар