6.02.2014 г.

Търсят спешно заместник на Филип Хофман за финала на поредните „Игри на глада”

Смъртта на Филип Сиймор Хофман няма да попречи на излизането на поредния филм от "Игрите на глада", но важна част, включваща неговия герой, трябва да бъде наново обмислена, съобщи електронният сайт на сп. "Фигаро магазин".
Седем снимачни дни оставаха на актьора, за да приключи участието си в най-новия филм от поредицата. Филип Сиймор Хофман, който почина в неделя на 46-годишна възраст, трябваше даучаства в последната голяма и вълнуваща сцена.
От втория филм, "Възпламеняване", Хофман играеше ролята на съдията Плутарх Хевънсбий, гейммейкър в Игрите на глада, припомня БТА. Героят му придобиваше все по-голяма важност в развитието на историята, поради обстоятелството, че става централна фигура в бунта. Въпреки тази недовършена важна сцена, смъртта на актьора няма да попречи на излизането, нито на интригата във филма, твърди "Холивуд рипортър".
"Що се отнася до продукцията, няма да има никакви последствия, обяснява човек от продуцентската компания Lionsgate. Разбира се, ще се наложи да предприемем известни промени, но филмът няма да пострада от артистична гледна точка. Изпълненията на Филип Сиймор Хофман в последните два филма ще разкрият мащаба на неговия талант. Смятаме, че това е най-добрият начин да му бъде отдадена заслужена почит".
Все пак ще се наложи няколко сцени да бъдат пренаписани и премислени, една от които е ключова с участието на съдията Плутарх. За останалото от Lionsgate се надяват да запълнят празнината, оставена от Филип Сиймор Хофман, прибягвайки до помощта на технологиите.
"Ще се направят ретуши с помощта на дигиталните технологии.Възможно е също плановете да бъдат конкретизирани върху неговите събеседници, вместо върху него", обяснява източник, близък до Lionsgate. "Не казвам, че е възможно да бъде възпроизведен таланта на Филип Сиймор Хофман, а че е възможно да се възпроизведе образа му за един или два плана", добавя Роб Легато, специалист по специални ефекти ("Вълкът от Уолстрийт") в интервю за "Холивуд рипортър".
Разходите, свързани със смъртта на актьора, ще бъдат поети от застрахователната компания на продукцията. "Юнивърсъл" имаше подобен проблем със снимките на "Бързи и яростни 7", нарушени заради внезапната смърт на Пол Уокър в автомобилна катастрофа през ноември 2013. Роб Легато предрича, че в бъдеще застрахователните компании ще налага на актьорите, които участват в суперпродукции, да заснемат предварително поредица от лицеви изражения, които да послужат при подобни случаи.
Междувременно стана ясно, че Хофман ще бъде погребан с частна церемония в Ню Йорк в петък, на 7 февруари, след като семейството и приятелите му се съберат на бдение в четвъртък вечерта, съобщи Фимейл фърст.
Погребалната служба ще е в римската католическа църква "Свети Игнатий Лойола" в Манхатън малко преди обяд. Бдението ще е в траурния дом "Франк Е. Кембъл" в четвъртък от 17.00 ч. до 21.00 ч., пише в "Ню Йорк пост".
Актьорът, който беше на 46 години, беше намерен мъртъв на пода в банята на жилището си на 2 февруари сутринта. Той е починал няколко часа преди да бъде открито тялото му.
При обиска полицаите са открили празни пакетчета от наркотици и обгорена лъжица, в която обикновено се приготвя хероин за употреба, съобщи Асошиейтед прес. Намерени са също повече от 50 пакетчета с хероин, спринцовки, лекарството бупренорфин срещу зависимост от хероин, лекарство за кръвно и мускулен релаксант. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар