11.02.2014 г.

„Захарни заводи” отбеляза вековен юбилей

Малко са фирмите в България, а и в Европа, които могат да се похвалят с дълъг живот като Захарни изделия АД и за мен е удоволствие да съм тук именно по повод 100 години производство на захар в България. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при връчването на почетна грамота на Захарни заводи АД - Горна Оряховица.
За периода 1914 - 2014 г. компанията е произвела около 30% от цялото количество захар, произведено в България. За последните десет години дружеството е направило инвестиции в размер на 85 млн. лева. Като най-голям производител на захар заводът е от ключово значение за целия регион. Осигурявайки работа на близо 800 души, Захарни заводи АД допринася и за по-ниска от средната за страната безработица в региона. В плановете на компанията за 2014 г. са инвестиции в разширяване на капацитета и обновяване на завода за спирт.
На годишнината от производството на захар в Захарни заводи АД в завода присъстваха и Георги Узунов - председател на Надзорния съвет, Валентина Ралева, изпълнителен директор и председател на борда на директорите, Руси Данев, член на Надзорния съвет, Даниел Панов, кмет на община Горна Оряховица и Георги Рачев, областен управител на област Велико Търново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар