26.02.2014 г.

„Сделката” е роман, доказващ, че и богатите плачат

Драмите на средната класа и елитните социални прослойки описва Дъглас Кенеди в "Сделката".
Романът му излиза у нас на 4 март в превод на Невена Дишлиева-Кръстева.
Писателят остава верен на ключовата тема в романите си, като внимателно изследва парадоксалната близост между всекидневното и бруталното, между патологията и здравия разум.
Нед Алън e самоуверен рекламист в най-бързо растящото компютърно списание в Манхатън, а съпругата му е изгряваща звезда в престижна ПР компания. Идилията е завидна до момента, в който той губи работата си и попада в мрежите на безскрупулен строителен предприемач.
Опитите на Нед да загърби подземния свят превръщат „Сделката“ в трескава, пулсираща от адреналин история, заредена с размишления около нравствените компромиси, върху които функционира модерното общество.
Трилърите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика и отдавна са му извоювали статут на един от най-продаваните автори на планетата. През април 2007 г. той беше удостоен с най-високото френско професионално отличие - Кавалер на Ордена на литературата и изкуството.
Със способността си да пише увлекателно за необятната самота и безизходица на съвременния човек, с усета си за абсурдното, обогатен от сарказъм и умело боравене с езика, Кенеди гради сюжети, в които действието препуска шеметно, а характерите са комплексни, психологически обосновани и достоверни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар